Dirigent

marjonvdlindenMarjon van der Linden studeerde hoofdvak koordirectie aan het Utrechts Conservatorium, bij Rob Vermeulen, en zang bij Dobrinka Yankova. In juni 2011 rondde ze summa cum laude haar Bachelor-opleiding koordirectie af en in december 2012 volgde het Master-examen dat met goed gevolg werd afgelegd.

Diverse malen nam Marjon deel aan directiecursussen, waar ze directielessen ontving van onder meer Daan Admiraal, Georg Grün (D), Micha Hamel en Martin Wright (UK).

Ook heeft ze de Meerjarige Dirigentenopleiding gevolgd, die in 2005 cum laude werd afgesloten. Haar docenten waren Hans Noyens en Desirée Verlaan. Voorafgaand aan de conservatoriumopleiding in Utrecht studeerde ze korte tijd bij Joop Schets aan de Hogeschool IDE in Gorinchem.

Marjon is dirigent van Sweelinck Kamerkoor uit Apeldoorn en Kamerkoor Cantus Gouda uit Gouda. Daarnaast is ze artistiek leider en dirigent van de Ars Musica Koorschool, die ze in 2008 oprichtte, en van het Ars Musica Meisjeskoor, dat in 2012 werd opgericht. De Koorschool en het Meisjeskoor hebben beide locaties in zowel Ridderkerk als Gouda.

Marjon studeert zang bij Pieter van Breugel en Johannette Zomer. Als solist treedt ze op bij diverse gelegenheden. Marjon zingt daarnaast in het professionele Ars Musica Kamerkoor.