Dirigent

marjonvdlindenMarjon van der Linden studeerde hoofdvak koordirectie aan het Utrechts Conservatorium, bij Rob Vermeulen, en zang bij Dobrinka Yankova. In juni 2011 rondde ze summa cum laude haar Bachelor-opleiding koordirectie af en in december 2012 volgde het Master-examen dat met goed gevolg werd afgelegd.

Diverse malen nam Marjon deel aan directiecursussen, waar ze directielessen ontving van onder meer Daan Admiraal, Georg Grün (D), Micha Hamel en Martin Wright (UK).

Ook heeft ze de Meerjarige Dirigentenopleiding gevolgd, die in 2005 cum laude werd afgesloten. Haar docenten waren Hans Noyens en Desirée Verlaan. Voorafgaand aan de conservatoriumopleiding in Utrecht studeerde ze korte tijd bij Joop Schets aan de Hogeschool IDE in Gorinchem.

Marjon is dirigent van Sweelinck Kamerkoor uit Apeldoorn en Cantatekoor Wageningen. Daarnaast is ze artistiek leider van de Ars Musica Koorschool, die ze in 2008 oprichtte, evenals van het Ars Musica Jong Meisjeskoor, dat in 2012 werd opgericht.

Momenteel studeert Marjon hoofdvak zang aan de Academia Musica bij Johannette Zomer. Als solist treedt ze op bij diverse gelegenheden. Marjon zingt daarnaast in het professionele Ars Musica Kamerkoor.

Naast haar werkzaamheden als dirigent en zangeres heeft Marjon een lespraktijk in koordirectie, dwarsfluit, zang. Marjon ontving zelf van kinds af aan fluitlessen van Annemarie Rijkée en Medi Saleh aan de Ridderkerkse muziekschool.