Over ons

Het Sweelinck Kamerkoor begon ruim 25 jaar geleden als een vriendenkoortje op de redactie van het Reformatorisch Dagblad. Inmiddels is het uitgegroeid tot een enthousiast kamerkoor. Het los-vaste verenigingsverband heeft plaatsgemaakt voor een koor met statuten, dat is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Het aantal leden is in de loop der jaren gestaag gegroeid. Het koor begon met ongeveer 15 leden en heeft er nu 31.

Gaf het koor in de beginjaren hooguit één keer per jaar een concert, nu wordt standaard twee keer per jaar een overwegend nieuw repertoire ten gehore gebracht.

Wat niet veranderde, is het enthousiasme waarmee we zingen, zowel tijdens de repetities, als tijdens de uitvoeringen. Wat ook gebleven is, is de liefde voor klassieke koormuziek, bij voorkeur uit de periode van de barok. Soms maken we een uitstapje naar wat modernere muziek, vaak ook houden we het bij klassiek. Al ruim 25 jaar probeert het Sweelinck Kamerkoor bij te dragen aan het levend houden van de protestants-christelijke koortraditie. We kiezen bij voorkeur voor stukken, waarbij de muziek de tekst onderstreept. En voor teksten met een geestelijke inhoud, gebaseerd op het Woord van God, de Bijbel.

Als naam voor het koor is destijds gekozen voor Sweelinck, één van de weinige grote Nederlandse componisten van kerkmuziek. Tijdens de meeste concerten zingen we dan ook één van de vele fraaie, door hem bewerkte psalmen.

Sopranen:

• Lucia van Bochove