Dirigent

marjonvdlindenMarjon van der Linden studeerde hoofdvak koordirectie aan het Utrechts Conservatorium, bij Rob Vermeulen, en zang bij Dobrinka Yankova. In 2011 rondde ze summa cum laude haar Bachelor-opleiding koordirectie af en in 2012 volgde het Master-examen dat met goed gevolg werd afgelegd.

Diverse malen nam Marjon deel aan directiecursussen, waar ze directielessen ontving van onder meer Daan Admiraal, Georg Grün (D), Micha Hamel en Martin Wright (UK). Ook heeft ze de Meerjarige Dirigentenopleiding gevolgd, die in 2005 cum laude werd afgesloten. Haar docenten waren Hans Noyens en Desirée Verlaan.

Voorafgaand aan de conservatoriumopleiding in Utrecht studeerde ze bij Joop Schets aan de Hogeschool IDE in Gorinchem.

Marjon is dirigent van het Sweelinck Kamerkoor uit Apeldoorn. Ze is tevens artistiek leider van de Ars Musica Koorschool, die ze in 2008 oprichtte. Deze Koorschool bestaat uit vier koren op twee locaties, waar kinderen en jongeren breed muzikaal worden opgeleid. Ze is tevens dirigent van deze Koorschool, alsook van het Ars Musica Meisjeskoor, dat ze in 2012 oprichtte, en dat ook op twee locaties repeteert. 

Marjon studeert zang bij Pieter van Breugel. Ze treedt regelmatig op als solist, en zingt bij het professionele Ars Musica Kamerkoor.


www.marjonvanderlinden.nl